UMNO Perompak Wang Rakyat
UMNO Perompak Wang Rakyat
     Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!
Tadika, taska dan taski

Assalamualaikum,
Salam sejahtera semua,
Di sini Awedonde ingin berkongsi bersama dengan penatap tetap ruangan ini tentang pendidikan prasekolah.Zaman Awedonde dulu-dulu belum wujud prasekolah kalau adapun ia amat terbatas dan mungkin jauh dari kampung dan masalah kewangan menjadi punca utama.

Apa yang Awedonde ingin berkongsi cerita dengan teman semua dalam pendidikan anak-anak zaman miliniuem. Sudah diketahui umum tadika(taman didikan kanak-kanak) adalah di bawah naungan KEMAS yang mana induknya sudah tentu Amno.com.Jika di Terengganu diadakan di bangsal "goreng pisang" dan sudah sedia maklum sejak pemerintah bertukar tangan ia adalah pertubuhan "haram" di sana. Teman Awedonde(AMNO.COM)merungut jika menghantar anak ke Tadika tak ada kerja lain katanya menyanyi di ajarnya.Hairan juga Awedonde beliau tidak suka dengan tadika kerana takut kalau-kalau anaknya tidak tahu membaca doa makan kerana mungkin di tadika tidak di ajar.Sudah sedia maklum di tadika KEMAS ada sistem 3M.Makan,main dan menyanyi.

Jika SSamy TOL dengar tentu dia menjawab "apa saya boleh bikin". Taski atau Pasti mungkin tidak mengajar menyanyi kerana di sini menitik beratkan soal-soal keagamaan.Jika sukatan menyanyi dimasukkan mungkin menandakan dunia ini sudah nyanyuk macam kawan kita yang seorang itu.Tetapi Awedonde cukup pelik jika unsur-unsur agama dititik beratkan pasti tiada tuduhan lain ini adalah PAS punya angkara.

Dituduh PAS akan mendidik anak-anak dari kecil supaya melawan kerajaan kununnya.Jika anak tidak pandai sembahyang,bertutur lembut dengan orang lebih tua atau secara detailnya menjadi kurang "AJAQ" guru pula dipersalahkan.Inilah dasar pengikut AMNO.COM.Hairan Awedonde,jika kita mahu mendidk anak biarlah masih kecil,jika sudah berjanggut tiada berguna lagi. Jadi kesimpulannya Awedonde ingin bertanya di mana harus kita menghantar anak ke prasekolah?

Besok jika kita mati adakah anak akan menyanyi?Tepuk dada tanya iman.

Awedonde(berilah keAdilan pada calun BA di IK)


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 11 Januari 2002

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com