UMNO Perompak Wang Rakyat
UMNO Perompak Wang Rakyat
     Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!
Peristiwa yang berlaku di Nilai harus dinilai

Assalamualaikum,
Sidang editor dan para pembaca sekelian.

Mungkin semua sudah maklum tentang peristiwa yang berlaku di Nilai. TV3 menyebut 400 orang pekerja dari Indon merusuh manakala Berita Harian menulis 500 orang pekerja.Itu bukan persoalannya.Tetapi tentang instiutsi kePOLISan PDrM yang menjadi tandatanya bagi orang yang berfikir.Kenapa menjadi sedemikian rupa? Bukankah PDrM selama ini amat cekap sekali.Mana yang bertopi merah bersama rotan dan air pancut kekuningan itu?

Kenapa pekerja berani bertindak sedemikian.Ini bukan Jarkarta jauh sekali Acheh tetapi Nilai,Negeri Sembilan. Cuba saudara lihat, jika rakyat melihat turun berdemo atau berkumpul untuk bersolat hajat apakah tindakkan oleh PDrM?Tetapi kita semua harus ingat rakyat Malaysia yang berdemo itu adalah terdiri dari pembangkang bukan kalangan dari Amno.com.Mungkin 400 orang pekerja Indon itu adalah ahli Amno.com. kita tidak boleh salahkan mereka kerana itu urusan mereka lagi pun ini adalah "Malaysia Boleh".Bagilah muka pada rakyat asing.Benarkan rakyat Indon dan Bangla ramai-ramai masuk, dan tidak ketinggalan rakyat Nepal kerana Malaysia adalah masyarakat makjmuk kununnya.

Awedonde hendak bertanya, bagi makcik dan pakcik Amno.com dari ceruk kampung itu tahu kah apa risiko akan datang?Sokonglah Amno.com. itu kerana Amno adalah segala-galanya.Orang Melayu apa ada pada mereka hanya pandai berdemo dan melawan kerajaan kununnya.Malulah kita jika peristiwa sebegini boleh berlaku.

Teman Awedonde,penyokong Amno.com yang totok komen tentang peristiwa tersebut apa hendak dihairankan "polis jika orang melawan ia tidak akan bertinadak" jika orang diam itu jam dia bertindak.Terfikir Awedonde sejenak betul juga rupanya!

Awedonde(pikiaqlah sendiri...)


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 19 Januari 2002

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com