UMNO Perompak Wang Rakyat
UMNO Perompak Wang Rakyat
     Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!
Satu lagi contoh pembaziran

Saya ada seorang kawan yang bertugas di sebuah kementerian yang membuat pesanan untuk membeli peralatan bagi pasukan keselamatan(?) di K.L. Mengikut kawan saya ni, sebenarnya ramai lagi rakan sepejabatnya yang sudah tidak tahan melihat pembaziran yang begitu ketara dalam membeli peralatan terutamanya kerana hendak menjaga dua tiga kerat mereka (yang mendakwa diri mereka pemimpin) yang ingin mengekal kuasa walaupun hidup mereka pada adatnya hanya tinggal beberapa hari saja lagi di dunia ni.

Dia kata kamu tahu tak ada ke patut sebuah trak FRU yang dok buat sembur orangramai tu berharga RM2.4 juta sebuah? yang sudah ada 4 buah dan kini sedang dalam pesanan 8 buah. Betullah ianya bullet proof... tapi takkan sampai begitu sekali harganya.

Beliau merasa sangat bersalah bilamana terpaksa menyediakan dokumen pembelian sebuah kenderaan yang tidak lain tidak bukan hanyalah untuk menyiksakan rakyat terbanyak yang tak berdaya melawan semata-mata untuk menjaga tembolok pemimpin-pemimpin yang rakus, tamak dan mementingkan diri sendiri dan kroni sahaja.


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 6 Januari 2002

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com