UMNO Perompak Wang Rakyat
UMNO Perompak Wang Rakyat
     Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!
KMM satu sandiwara?

Oleh : UTUSAN DARI PULAU TAWAR

Sebelum tercetusnya insiden di WTC dan Pentagon, AS telah mengarahkan pemimpin-pemimpin dunia termasuklah di Malaysia supaya menangkap bekas-bekas pejuang Mujahidin yang pernah berjihad di Afghanistan kerana bimbang kepentingan-kepentingan mereka seperti bangunan kedutaan, premis perniagaan dan laibn-lain lagi akan menjadi sasaran serangan golongan berkenaan.

Di Maaysia, kerajaan BN telah awal-awal lagi menangkap ahli-ahli KMM yang kononnya didakwa cuba menggulingkan kerajaan. Malah terkini ada ahli-ahli KMM yang dituduh terlibat dengan pertubuhan AL Qaeda yang dipimpin oleh Usamah Bin Laden(Osama Laden. InsyaAllah ada balasannya kepada mereka yang suka menganiaya orang lain.

Sebelum ini Dr Mahathir pernaah mempunyai hubungan baik dengan AS yang diterajui oleh George Bush sehingga sanggup menyokong usul AS untuk menyerang Iraq ketika menganggotai majlis keselamatan PBB sedangkan kerajaan boleh mengambil sikap berkecuali.Implikasinya Iraq diserang dan beribu-ribu rakyatnya terkorban dan khabarnya telah mencecah ratusan ribu ekoran sekatan ekonomi yang dikenakan oleh PBB atas arahan AS.

Sejarah adalah satu hakikat yang tidak boleh diubah. Maka diseru rakyat Perlis yang beragama Islam dan yang akan mengundi di Indera kayangan supaya tidak memangkah calon BN.

Ingat.berfikirlah dengan waras sebelum mengundi. Kelak anda akan menyesal.Paling tidak pun fikirkanlah kenaikan harga barang-barang dan perkhidmatan yang naik kebelakangan ini. Aiyaa tambang bas sekolah naik...tol naik....ayooo..ayooo.Siapa yang susah? Kita juga yang susah.Fikir jangan tak fikir.Isu Taliban tak ada kena mengena dengan apa yang kita nak sarapan hari-hari. Jangan dok meraban dengar temberang kerajaan BN.


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 18 Januari 2002

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com