Make your own free website on Tripod.com
UMNO Perompak Wang Rakyat
UMNO Perompak Wang Rakyat
     Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!




Hantu punya Farith Ismeth dll isu hot!

Farith Ismeth Emir..laknat ke atas kamu kerana berkata fitnah sekejap tadi! Tiada word lebih baik bagi lidah kamu yang celupar sungguh itu. Semoga kamu sedar dosa berkata fitnah ke atas orang lain, lebih-lebih lagi hanya dengan membaca teks, tanpa meneliti betul ke salah semua itu. Kamu ni Islam ke bukan? Ke Islam macam org Turki tu? Nama pun cam org Turki. Berani kamu sebut surah dalam Al Quran seperti itu..tanpa meneliti Quran itu keseluruhannya?

Sehingga hari ini Malaysia Kini tak berani nak keluar article 'ganas' aku untuk si DAP, PPP MCA semua tu...nampak sangat kepondanan mereka. Nak respect camana kalau pondan..tahniah kepada Tranung..kerana berani menyuarakan yang benar.

Tentang isu-isu semasa yang banyak jugak sekarang ni...

Isu No. 1

Isu pengasingan kaum di sekolah

Ini isu bodoh-bodoh budak kecik. Nak bising pisah-pisah ni apesal pulak. Kan ada sekolah cina..india..macam..macam. Tapi ada ke sekolah Melayu (kecuali MCKK)? Yang tu asing-asing boleh pulak. Ini aku rasa agenda mereka ialah melemahkan sekolah-sekolah Islam...mesti tidak lain dan tidak bukan. Nama lagi pengerusi nye org India.

Isu No. 2

Lagi-lagi pasal terrorists. Kan sudah jelas benar...Amerika dan sekutunya sedang memerangi Islam,...bukan terrorist. Cuma bagi mereka..Islam itu terrorist...so pusing-pusing sama jugak. Cara Amerika itu cukup-cukup salah. Ada jugak malaun boleh terpedaya (macam si ismeth tu laa..kalau aku i will refuse to read any silly text..especially in tv!). Lepas ni amerika akan serang islam kat tempat lain pulak.

Isu No 3

Argentina boleh kira bangkrap lah....kalau next year menang world cup trophy tu...aku recommend jual to the highest bidder! Use it for better things! Anyway..majalah Ekonomi ternama dunia meringkas kan Argentina.."Decades of mismanagement...had totally impoverished this once great nation...which is one of the richest nation on Earth prior to WWII" So Malaysia camana ehh? Nak jadi camtu jugak ke? Kalau tak nak...tukar Gov immediately! Jangan tunggu..next election...tumbang kan mereka yang selalu songlap duit kita. Aku tengok Argentina tu...sekarang ni gatal gila tangan mereka nak tukar yang atas sekali tu..sampai dalam dua minggu...empat kali bertukar presiden!

Isu MCA..ini lagi isu jelas. Sik Ling..olang tak mau you dahh...except Mahadey!! Perpecahan MCA disebabkan oleh mahadeylah....kam member tu nak resign madey tak bagi...coz..madey tak rapat sangat yang lain tu...oii..ling..kalau nak mati pun...bagi madey 3 bulan notis tau...jangan buat dia suspense pulak..karang dia pun kojol sekali! Kepada org Cina...bawa aja MCA keluar dari BN...lepas ni apa pulak Melayu akan hilang...hhmmmm ohh..lepas ni menteri kewangan Cina pulak kot....kesian Melayu..

Isu No 5

Election! So sapa will win? From observation...BN will still win..too bad. Mood org cina susah sikit nak ukur...but judging from their fear of Islam..then they will still choose BN. To all of us....we need to convince the 'silent majority' (pinjam word mahadey tu). It will take time.

Isu No 6

Nak centralize zakat pulak? Ini buat aku betul betul geram. Ini isu sensitif...dan panjang untuk diuraikan. Tapi ringkasnya...ISLAM IS LOCALIZED. Owned by the believer. Kita bayar zakat..for our area...not for other rich areas...unless...we are the rich area...then we..willingly agree to donate at other places. Samalah dengan Masjid-masjid. Semua imam dan bilal...MESTI dipilih oleh makmum...bukannya appointed..from central command of Islam. It has to be. Jika tidak..jadi lemahlah Islam. For us...democracy was 1400 years ago. Jika ikut central..maknanya mereka itu diktator...pilih ikut sedap. Macam dalam askar...atau polis lerr..mana ada democracy...Aku personally..tentang SEKERAS-KERASnya cadangan celaka itu. Ini tidak lain dan tidak bukan untuk mengcontrol umat Islam di Malaysia oleh Umno. Apesal tak paksa rumah berhala belakang rumah aku tu di control dari central? Apesal asyik umat islam sahaja? Ini..rumah berhala ada macam-macam...pegangan ni..tuhan yang ni dan yang tu...pesal tak centralize semua sekali..pakai satu atau dua tuhan yang dibenarkan sahaja? (alamat mengamuk sampai tumbang BN dibuat oleh penganut agama-agama ini).

Penyelewengan wang zakat? Sebab tu nak centralized? Ini lagi bodoh. Kalau seleweng...sebab apa? Maknanya sistem tu tak betul. Wajibkan saja amil zakat...senaraikan semua pendapatan zakat...dan perbelanjaan...dan audit pakai accountant lah...banyak accountant Islam yang nak buat kerja berpahala besar ni. Publish kepada area yang amil tu jaga jadi semua org tau. Malah boleh dirujuk sekali kepada masyarakat untuk approval untuk certain spending etc. Kan senang.

Isu No 7

Al Maunah...ni simple aja...apesal tak hukum bunuh semua? Apesal tiga orang ehhh....mereka nie nak perang dengan Agong...last..last..Agong jugak yang mati dulu. Anyway...aku betul-betul nak tengok tiga ekor ni mati. Rasa-rasanya...akan diampunkan...(ke takboleh?)...kalau diampunkan,...memang sah sandiwaranya..perhaps semua nya akan dibebaskan satu hari kelak...setelah mereka bersumpah takkan cuba nak bunuh agong Perlis lak... Tapi camana eh..kalau agong tukar baru...sumpah tu jadi tak pakai pulak ke?

Ada sapa-sapa perasan ke...waktu nak jatuh hukuman tu..semua nya pakai kopiah putih...semuanya nampak baru-baru belaka (dari gambar tv lah). Camana dalam jail boleh beli baru...ramai-ramai lak tu...ke ada sindiket menjual kopiah dalam jail malaysia? Ini saja nak implicate PAS dan Islam...jahat tul kamu madey...

Ok habis isu for now....

Wassalam

Engineer Terengganu






        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 4 Januari 2002

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com