Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!

UMNO PEROMPAK WANG RAKYAT !


RAMAI SANGAT PEMIMPIN BANGANG DALAM UMNO..!

Amin Sapiro (berguru dengan Kancil – bukan Perodua

BUKAN niat kita nak bongkar teras terendam UMNO. Oww..tidak. Tak termampu membongkarnya kerana banyak sangat. Cuma, kerana saya terperanjat besar bila terbaca kenyataan pemimpin UMNO yang otak “cow-dung” alias ‘otak udang” berkata “ceramah2 agama dan kurangnya pusat hiburan di Kelantan adalah punca berlaku maksiat”; maka dicuba juga angkat satu fakta kalau dah timbul dipermukaan air. Tukang jilat Celah Kangkang Mahadey

Si bangsat pemimpin UMNO kepala hotak berkarat jenis ini, yang suka membebel begitu, tambah pulak bertaraf Setiausaha Parlimen di JPM; memang tak sangka bukan main dungu. Dia diberi pangkat “Datuk”. Nor Omar nama dibagi dek emaknya. Tak ke malu orang macam ini bergelar pemimpin Melayu era melinium 21? Macam lembu..!

Sahih benar, kenyataan beliau menunjukkan betapa bangangnya pemimpin UMNO bawahan yang duduk dicelah kangkang Mahathir Mohamad. Kita percaya sekarang pemimpin UMNO yang berjawatan kerajaan tak ada kualiti. Otak biol macam otak semut. Dahlah muka-muka mereka berstatus “muka bangsat”, lidah pula terjelir “out of control”. Tukang jilat.

Si bangsat Kepala Hotak Berkarat

Kita semak sikit. Tidak terperanjat kita jika pusat-pusat disko dan rumah-rumah urut sarang pelacuran klas atasan di mes-mes tersembunyi di kawsan perumahan mewah, setiap malam (dan siang) dilanggani oleh hartawan segera. Tak kurang 90% mes-mes itu dilawati oleh kalangan pemimpin BN/UMNO yang menyediakan ramai betina. Kebanykan diorang baru dapat nikmat naik pangkat sebagai wakil rakyat dan pegawai polis yang diraih secara tipu helah. Inilah muka-muka hero yang menjana segala macam masalah sosial ala Black Metal.

Puncanya, kebanyakan mereka memang bernawaitu maksiat sebagai ‘perks’ sebelum menjawat jawatan terbabit. Mereka ditemani oleh taukeh Cina dan Melayu/India upahan yang jadi kroni-proksi. Shahrizat menyediakan premis di Bangsar untuk mandi bueh. Polis tak kacau, sebab pegawai tinggi mereka ada saham mandi bueh sama.

Komposisi UMNO/BN

Sebermula tersebutlah kesahnya, Pemuda UMNO sudah terkenal dengan beberapa jaguh yang ‘terer-terer’ belaka. Masing-masing mewarisi pelbagai kelakuan yang tidak bermoral dan tidak normal dari para seniorsnya.

Siapa yang tak kenal Rahim Thamby Chik? Kalau pangkal pehanya gatal-gatal, tiang telefon tepi jalanraya kalau dipakaikan kebaya labuh pun dipanjatnya. Sampai diatas, maka melorotlah ia kebawah ikut jalan pintas. Paling kurang lepas juga rasa “gian” barang seketika. Kalau tidak begitu, akan habislah ‘anak dara sunti” se Melaka dilanyaknya. Tolak tepi cerita betina “Grago” gatal urat yang disondolnya.

Shahidan Kassim apa kurang ‘story’nya. YB Azmin Ali dari BA ada cerita panjang yang tak sanggup dibongkar di sini. Kata pepatah Melayu, Shahidan umpama Penghulu mencuri di kampung sendiri. Dah dicuri, simpan pulak jauh sikit dari tempat bangkai berdaging pejal itu disambar. Jenis buaya tembaga. Memang pandai “taukeh maksiat UMNO” buat dajal.

Kesah Najib semua orang tau ceritanya. Nampak saja lembik, tapi seleranya keras. Ganas. Md Isa Samad terangkum sama jadi kempitai Najib. Md. Isa banyak berkorban demi seorang kawan hingga sanggup sebagai tukang “cover-up”. Bertolong-tolongan menmgejakan maksiat memang prinsip puak UMNO. Mufti NS juga yang jadi korban. Letak jawatan demi takutkan hukuman Tuhan. Apo nak buatkan. Nasib badan jadi mufti dalam “Malaysia negara Islam”.

Dulu heboh ligat kesah Megat Joned dengan “kepantangan No.1” nya. Megat pantang sungguh bila saja tengok payudaya dara terkinja yang terboyok macam betik kemboja. Megat akan menerkan saja macam singa lapar. Kacau Ziela. Tak sempat tanggal sepender (haha..) !!

Sabaruddin Cik dan Annuar Musa adalah antara nama yang teratas didalam senarai pengamal maksiat puak UMNO. Tak ada khabarnya nak reda. Tolak tepilah Hassan Omar yang beruban. Adik ipar “tertirap” atas tikar tak bertilam. Md Tyson tak kira siapa: anak Raja, bini doktor........ kebas semua..!! Maklumlah selera jenama “orang UMNO”..!!

Dengar khabar angin, Mahathir sendiri “belasah” bini Brig. Gen. pertama dari kalangan kaum Cina secara regular. Selera “mamak” PeeEm orang UMNO ini tercerita pula oleh Puan Marina Yussof. Mahathir sanggup buat kerja “lebih masa” dalam bilik khas di bangunan Parlimen. Berkuda!

Haikkkkkkkkkkk.......... nak percaya sangatkah dengan puak UMNO ini? Nak tuduh ceramah punya pasal ke? Tak ada ceramah lagi teruk!

Wanita, Pemuda Dan Puteri UMNO

Peluang maksiat “the sin of the flesh” di kalangan anggota dan pemimpin UMNO memang terbuka luas. Maklum sajalah, kalau dah lebih 40 tahun terus-menerus memerentah – mendominasi politik, kuasa dan undang-undang ikut suka hati; semua maksiat jadi halal tak haram lagi. Tambahan pula, Mahathir kata,”Kalau maksiat macam yang lazim dan normal saya tak kesah, cuma kalau liwat..!”. Tidakkah itu trafic light Mahathir semanjangnya hijau. Tak pernah merah. Sekaranmg Gani Batak ‘ill” jadi AG. Lagilah menjadi-jadi..!

Mat Bulat yang mendapat serba “Rahmat” Allah, bukan calang-calang penangan si beliau ini, khabar certanya. Bergegar bangunan Hinghland Towers 41 tingkat hingga tumbang menyembah bumi. Kita fikir gempa saja yang kuat boleh menumbangkan pencakar langit macam KLCC, tetapi maksiat orang UMNO dan rakan kongsi BNnya lagi dahsyat puakanya.

Nak tanya sikit, dengan tertubuhnya Puteri UMNO yang diketuai oleh kaki kuntau macam Azalina berseluar “levy” itu, tidakkah makin semarak semangat Pemuda UMNO “bekerja” keras ta kira masa? Macam-macam kita dengar ceritanya. ‘Maleh’ nak cerita banyak-banyak. Maklumlah, itu bukan kerja kita; sebab JAKIM dan IKIM sudah ada orang yang ditugaskan memantau. Radio IKIM pulak memainkan lagu Rock dan Dangdut sakan. Itu penaik semangat, konon..!

UMNO ada ceramah kualiti Forum Perdana setiap minggu – apa gunanya? Seolah-olah ia untuk Pak Mat tak berparti di ulu-ulu saja. Pemimpin UMNO terkecuali. Mereka tak perlu dengar. Mereka ada Hamid Osman, Ismail IKIM dan Mufti upahan. Mungkin ini sebabnya imam-imam masjid ditukar mengikut arahan UMNO. Merekalah pembiak kuman maksiat hingga berbunga. Hai..Ceramah UMNO!

Sembunyi Celah Kangkang

Sekali lagi nak cakap sini. Bukan niat nak bongkar teras terendam UMNO. Oww..tidak. Cuma kerana terperanjat besar bila terbaca kenyataan pemimpin UMNO yang otak “cow-dung” alias ‘Otak Udang” berkata “ceramah2 agama dan kurangnya pusat hiburan di Kelantan adalah punca berlaku maksiat”. Yang hairannya, si bangsat kepala hotak itu bertaraf Setiausaha Parlimen di JPM pulak, diber pangkat “Datuk”. Tak ke malu orang macam ini bergelar pemimpin Melayu era melinium 21?

Rasanya, kenyataan beliau menunjukkan betapa dungunya pemimpin bawahan selepas Mahathir. Kita percaya sekarang pemimpin UMNO yang berjawatan tak ada kualiti. Dahlah otak biol, kelakuan macam babi. Dahlah muka-muka mereka berstatus “muka bangsat”, lidah pula “out of control”. Berkarat!

Orang macam pemimpin UMNO memang bangsat ide. Patut direndam dalam tong taik Ling Leong Sik. Sekolah darjah tiga nak jadi pemimpin, konon. Nak salahkan cendekiawan PAS/BA yang berkaliber, faseh dengan hukum-hakam agama?

Mahathir sengaja pilih budak-budak UMNO yang bangang-bangang menjawat jawatan Kerajaan, supaya mudah masuk celah kangkang – hisap “bat*ngnya” sampai tegang!

Apa sebab pemimpin UMNO bangang sangat agaknya? Kita boleh agak – sebab mereka makan harta kekayaan yang diraih dari habuan haram. Rasuah! Tipu helah.

Maksiat begitu berpunca sebab orang UMNO menolak dengar ceramah agama..! Sebaliknya, mereka kerap tonton video CD lucah yang dijual di kaki lima Petaling Jaya!! (M@R)

Amin Sapiro
(Bekas Ahli UMNO Berkerat Rotan)

--------------------------------------------------------------------------------

Sila Rujuk:
CERAMAH TANPA HIBURAN DI KELANTAN PUNCA KENAIKAN KES SUMBANG MUHRIM ?

KUALA LUMPUR, Selasa 20 Nov. - Peningkatan kes sumbang muhrim di negeri Kelantan yang diperintah Pas mungkin disebabkan tekanan masyarakat yang semakin menjadi-jadi, kata setiausaha Parlimen di JPM Datuk Nor Omar hari ini. Menurut beliau, kekurangan ruang-ruang hiburan dan terlalu banyak ceramah umum juga mungkin menjadi faktor yang menyebabkan bertambahnya kes sumbang muhrim itu di negeri yang didiami orang Melayu-Islam.

Nor berkata, meskipun di Kelantan tidak terdapat disko-disko, masalah-masalah sosial seperti sumbang muhrim tidak pula nampak berkurangan.

“Mungkin ceramah-ceramah umum yang dianjurkan itu terlalu berat dan kaum lelaki yang menjadi audiens itu menerima tekanan yang berlebihan,” katanya kepada para pemberita di lobi Parlimen.

Setiasuaha Parlimen itu bagaimanapun menegaskan, isu penting dalam gejala sosial itu ialah kesedaran dan kerajaan perlulah mengambil langkah proaktif untuk mengatasinya.

Terdahulu dari itu, ketika menjawab soalan Ismail Noh (Pas-Pasir Mas) di Dewan Rakyat mengenai jumlah kes sumbang muhrim di negara ini dari 1999 hingga 20001,Nor berkata:

“Jumlah gejala sosial itu menurut negeri berdasarkan aduan Polis dari 1999 hingga Jun 2001 ialah Johor (59), Sabah (53) ,Selangor (49), Sarawak (43), Kedah (30), Perak (30), Pahang (27), Penang (24), Negeri Sembilan (20), Terengganu (19), Kelantan (16), Melaka (14), Kuala Lumpur (9) dan Perlis (8).

Menurut beliau, kes yang dilaporkan di negeri-negeri Johor dan Selangor sudha menurun, iaitu di Johor dari 33 (1999) kepada 15 (2000) dan kepada 11 (2001) , malakala di Selangor dari 16 (1999) kepada 24 (2000) dan kepada 9 (2001).

“Tetapi jumlah bagi negeri Kelantan meningkat dari tiga (1999) kepada empat (2000) dan sembilan (2001),” kata Noh.

Beliau menjelaskan, perangkaan itu hanya didasar pada aduan Polis dan tidak mencerminkan jumlah kes yang sebenarnya berlaku.]


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 24 November 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com