Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!

UMNO PEROMPAK WANG RAKYAT !


Mangkat juga sudahnya YDP Agung....Madey bila?

Sedih dan dukacita juga kami rakyat diatas kemangkatan baginda, tapi sayang sewaktu hayatnya, gagal melaksanakan tugas sebagai ketua Negara & Agama. yang sewajarnya terhadap rakyat jelata. Ini yang lagi membuatkan kami rakyat sedih sebab tak sempat nak minta ampun pada rakyat. Selalu rakyat yang laung kan "ampun tuanku!!!"

Sekrang rakyat pulak kata "Takku ampunkan tuanku", ingat baik baik apa jadi pada memorandum rakyat

Mulai sekarang, tak payahlah lagi ada agung atau raja raja lagi, cukuplah Maharaja yang teramat tersayang disinggahsana Putrajaya sorang tu dok pegang segala galanya. Nyawa dia memang liat. Dengan dia sorang dah banyak duit rakyat terlungkup inikan pulak nak tambah beban dengan menanggung raja raja yang tak ada peranan langsung terhadak rakyat dan negara, orang negeri kata buat Ngabihkan boreh aje.Pada raja raja dan sultan sultan yang ada, tolonglah tarik diri dari terus nak duduk ditahta lagi hanya untuk menghabiskan wang rakyat, tak payahlah nak mintak sembah sembah dari rakyat walhal gaji elaun kalian rakyat yang bayar.

Ni nak kebumikan ni siapa punya duit yang akan kantoi? kalau tak duit rakyat. Kalau betul berjiwa rakyat tanamlah macam rakyat biasa sudahlah, tak payah nak mengadap ngadap. Baik ingatkan macam mana beliau nak mengadap nungkar & nangkir nanti.

Hidup Maharaja Mahathir......weeek.

Rakyat dah meluat bebenor.......
Tiada raja,tiada puak mengada ngada...
Pagi petang disuap segala...
Intai akan jasa langsung tak ada....


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 22 November 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com