Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!

UMNO PEROMPAK WANG RAKYAT !


Sembang-sembang Khir Toyo di FGR

I.

Khir bercuti ???
Khir dikatakan mungkin akan menyambung lagi cuti setelah habis pada 4 Disember nanti.Pejabat SUK sekarang kecoh menyatakan tentang khir yang akan terus bercuti.Tadi dalam lif SUK seorang yang dipercayai sb kepada khir telah memaki penyebar yang mendakwa khir sebagai rasuah. Dia dikatakan di marahi oleh khir kerana telah membuat tindakan yangsalah terhadap Lutfi bagi memyekat lutfi dari membingcangkan lagi dakwaan tersebut.
AnakSelangor

II.

Lutfi patut ditawar 20 juta
Khir patut sabar dan tenang hadapi saat ini. Kalau Sharif Jajang dan Dr Zainal dan Zainal Dahlan boleh bagi duit RM2 juta kepada Lutfi sebagai dakwaan laman web Umno, saya cadangkan Khir tawar sepuluh kali ganda itu, baru RM20 juta. Tak luak pun duit Karim Mansor kerana perompak-perompak ini kumpul duit lebih RM500 juta. Saya rasa Lutfi pun terpaksa fikir tiga empat puluh kali sebelum tolak tawaran itu.
Anonymous

III.

Selamat Jalan Khir !!
Biarlah orang-orang Khir perang sesama sendiri. Dulu mereka pakat nak beli dan umpan Lutfi supaya jangan sebarkan isu rasuahnya ini. Mereka ingat orang lain pun sama dengan kepala taik yang rasuah dalam Umno. Saya dengar kata Khir cukup marah dengan Setpol, Dr Karim Mansor, Dr Karimlah yang pergi ke seluruh Selangor cari tanah untuk dikebas dan kemudian bawa borang kepada orang kampung dan budak-budak untuk tandatangan. Banyak yang khir tak tahu, dia ikut saja cakap Karim dan Selamat Dollah, Akhirnya apa jadi, terlungkup Khir dibuat pembantu kanannya ini. Selamat jalan Khir
Anonymous

IV.

Cuti untuk cari yang bocor rahsia
Saya mati-mati tak percaya, Khir akan letak jawatan atau dipaksa Mahathir letak jawatan. Ini semua helah nak tengok siapa sebenar dalang yang bagi maklumat pada Lutfi. Bila dia cuti sekejap, tembelang musuh-musuh dalam selimutnya mungkin terbongkar
Anonymous

V.

KhirToyo Gelabah
khir toyo sudah kepanasan dan sedang diberi rawatan kerana di katakan banyak terima wang panas. Taniah Lutfi kerana membongkar penyelewangan kerajaan selangor. bagi macai macai khir yang mengedarkan Memo15 taniah kepada anda kerana telah menyokong khir dan membawa rebah
LANUN03

VI.

Orang muda dalam Umno pelahap
Hanya orang muda dalam Umno yang pelahap sangat dengan dunia macam Khir dan kawan-kawannya. Tengok lagak macam tok lebai, tapi baham duit rakyat cukup ligat. Pilihan raya akan datang kita bagi pada BA pula, tak kira orang muda atau sudah berusia. Yang penting, jangan rasuah, jaga amanah rakyat, aturkan cara pembahagian tanah dengan baik, Insya-Allah Selangor akan selamat.
Anonymous

VII.

PM akan pertahankan Khir
BPR sudah selongkar pejabat MB, Khir Toyo, juga di Pejabat JKR Negeri di Shah Alam, tapi semua itu hanya lakonan. Mahathir tetap bela Khir walaupun ada bukti kukuh dia rasuah. Bukankah bapa borek anak rintik. PM tak boleh buat apa-apa kepada Khir sebab PM sendiri suka MB yang rasuah. Nanti boleh dicucuk hidungnya. Boleh disuruh apa saja si toyol taik rasuah itu.
Anonymous

VIII.

BPR diarah siasat sahaja
salah seorang Penguatkuasa BPR selangor telah berkata mereka telah di minta oleh atasan supaya menyiasat khir dan mungkin PM sendiri yang akan memegang fail tesebut dan PM sendiri akan bertindak jika Khir tidak lagi mengikut telunjuk dia suatu hari nanti.
BangAji

IX.

Khir akan ikut telunjuk PM selepas ini
Memang itulah kerja Mahathir, gunakan menterinya yang ada masalah untuk tambat tengkuk supaya Khir Toyo akan ikut saja telunjuk Mahathir. Mahathir tak kesah kalau Khir nak bagi-bagikan tanah seluas mana pun kepada suku-sakatnya asalkan setia dengannya. Jadi janganlah harap apa-apa dari siasatan BPR ke atas Khir nanti. Buang masa saja.
Anonymous

X.

Khir ditendang PM kerana kesalahan kecil
Kesian Khir, dia dah buat macam-macam untuk tolong Mahathir termasuk bagi Putrajaya kepada Mahathir. Tapi akhirnya Mahathir macam buat tak pandang dengan dia hanya kerana beberapa kes kecil. Bukankah semua MB atau Menteri BN rasuah, tidak besar, kecil. takkan tak mahu bagi peluang sikit kepada Khir untuk cari duit. Apa yang ada pada MB Umno kalau sudah pegang jawatan itu tapi tak boleh kumpul duit.
Anonymous

XI.

Percutian sebagai preamble kepada Tendangan Terakhir masuk gol
Cuti Ainum adalah petanda dia kena sondol. Batu karang Khir Toyo membawa padah yang sama. Lepaih cuti Khir kemana pulok? Kot-kot naik court kot? Guna Khir Toyo cuma nak serahkan Puterajaya. Sekarang perkara tu dah tamat, guna Khir dan tak ada. Dia cuma macam penyapu buruk kepada Mhataik.

Mampos hang Khir...hahah BODEK lagi?
Mat Batu Karang

XII.

Selangor mampu di tawan BA,kerana kes Khir Toyo
Bila Selangor terlepas ke tangan BA,biar pun negeri lain masih di tangan BN itu semua sudah jadi tidak akan bermakna lagi nanti.Macam badan tak ada kepala.
BN nak tawan Tenganu semula,Selangor terlepas

XIII.

BOLEHKAH?
BA boleh menang ka kat Serdang, Balakong, Cheras, Rawang, Kuala Kubu Bharu, Pandan, Kajang, Selayang, Ampang. Banyak lagi tempat kita orang sudah kautim punya.
YAP PIAN HON


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 29 November 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com