Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite AMERIKA,
BRITAIN & YAHUDI
'SYAITAN DUNIA'!

UMNO PEROMPAK WANG RAKYAT !


Sembang-sembang Khir di FGR (2)

I.
Oleh : Anonymous
Toyo akan sambung cuti lepas 3 Dis
Thu Nov 29 15:08:31 2001

Apa khabar Khir Toyo. Macam mana sakit batu karangnya tu. Yang pelik si Khir ni, cuti sakit taklah lama sangat, tapi lantik pemangku pula tu. jangan mb yang bercuti lantik pemangku apatah lagi dia masih dalam negeri. Saya harap Khir tak sambung cutinya selepas 3 Dis ini, takut dikata orang yang dia akan menurut langkah Peguam Negara, Ainum Saaid. Mula-mula cuti sakit, kemudian terus cuti.

II.
Oleh : TepakBersulam
Khir maha bersih dan terbersih
Thu Nov 29 15:25:38 2001

Ini semua fitnah orang PAS. Khir Toyo tak akan letak jawatan, dia cukup bersih dari rasuah, maha bersih dan akan terus memerintah selangor, kemudian akan lawan ketua pemuda, kemudian akan jadi menteri kanan, kemudian akan lawan pak lah, dan akhirnya jadi Pm, biar ternganga Dr Hassan ALi yang siang malam mimpi jadi MB Selangor

III.
Oleh : Dr Karim Mansor, Selamat Dolah
Khir, jangan cuti, tolong ....
Thu Nov 29 15:13:47 2001

Janganlah cuti, kami belum puas kebas tanah di selangor ni, sekarang tengah cari budak-budak 20 tahun dan anak-anak DO jadi penama kami, cukuplah bagi mereka seorang RM200, sebab kami nak puluh berpuluh-puluh juta

IV.
Oleh : Anonymous
Umno Selangor bergolak hebat
Fri Nov 30 10:37:16 2001

Khir akan sambung cuti, dan cuti terus. betul kata setengah orang, umno Sel. akan bergolak besar lepas ini, pilih siapa pun umno tak boleh diselamatkan lagi, semuanya hampas, semuanya rasuah. kalau muda macam Mat Khaiq itu pun makan rasuah tak cukup tanah, yang tua-tua bangka lagilah pelahapnya.

V.
Oleh : Anonymous
Lutfi marah orang pas dan adil yang lain ??
Fri Nov 30 01:06:34 2001

sebagai pemerhati bebas saya rasakan dua perkara akan terjadi:-
1. Jika Dr. Khir terus jadi MB
Kemungkinan Selangor jatuh ke tangan BA adalah besar.
2. Jika Dr. Khir berhenti Akn berlaku lagi pergolakan kem-kem dalam UMNO utk jawatan MB Selangor

VI.
Oleh : Anonymous
Sumpah itu bukan perkara main-main pondok
Fri Nov 30 08:00:04 2001

Minta lutfi bersumpah ??? Sumpah itu bukan perkara main-main pondok, sumpah itu adalah suruhan agama apabila ada suatu pertuduhan yang spesifik. Setakat tuduh sahaja, terus disuruh bersumpah, itu bukan kaedah yang dituntut agama. Umpama saudara dituduh merogol ibu sendiri sehingga bunting, sedangkan saudara tiada di kampung ibu saudara sejak 20 tahun. Apakah saudara perlu bersumpah ? Itu bukan kaedah agama. Tuduhan spesifik dengan tarikhnya, masanya. Kalau setakat tuduh-tuduh, lalu disuruh bersumpah, itu seolah-olah ingin permainkan Allah swt sahaja. Adalah lebih baik saudara duduk diam-diam.

Takkan dah lupa dengan apa yang dilakukan ke atas AI 3 tahun dulu ? tuduh dan suruh sumpah, bila ditanya apa pertuduhan dan nyatakan secara spesifik, menggelabah tak habis para konspirator ! Ingat, sumpah itu adalah usaha akhir untuk seseorang menafikan suatu tuduhan yang berat ke atasnya.

VII.
Oleh : lanun03
TapakBersulam Dalang MEMO15 palsu
Fri Nov 30 10:57:41 2001

saya ada terbaca tulisan tapakbersulam kat laman web dia tentang undang-undang penerbitan.Rasa rasanya beginilah minda orang umno.tidak langsung paham tentang undang2.Untuk pengetahuan Tapak bersulam satu satu terbitan yang tak berkala seperti MEMO15 terbitan Lutfi tidak menyalahi undang undang jika ada disiarkan alamat dan nama penerbit dan pencetak.Terbitan satu satu surat khabar akan menjadi kesalahan jika tidak disiarkan nama dan alamat penerbit dan pencetak seperti yang umno keluarkan MEMO15 palsu tu.Saya rasa mungkin TAPAKBERSULAM boleh mendalami tentang undang2 penerbitan dahulu.

VIII.
Oleh : BangAji
Lutfi terbit buku MB Selangor.
Fri Nov 30 11:05:08 2001

Kemungkinan besar buku tentang pelakuan salah laku tentang Khir TOyo akan di keluarkan tak lama lagi.Buku terserbut memuatkan cerita tentang kontraktor2 yang telah menerima berbagai projek dan nama nama syarikat yang telah diberi tanah dalam negeri selangor

IX.
Oleh : Kawan lama, JKR Pahang
Hentam lutfi hentam
Fri Nov 30 11:09:08 2001

Hentam lutfi hentam, jangan kasi peluang khir bernafas, hentam cukup-cukup, kalau orang offer RM2 juta tu, kebas saja, bagi sikit kat kawan-kawan dalam PAS untuk hentam balik Umno

X.
Oleh : Anonymous
sandiwara mahathir
Fri Nov 30 11:14:03 2001

satu lagi sandiwara untuk mahathir selamatkan khir. bukankah khir itu dilantik selepas anak mahathir cadangkan nama dia kepada mahathir dan khir banyak bagi projek dan tanah kepada anak-anak mahathir. jadi, mahathir akan pertahankan anak toyol itu.


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 30 November 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://clik.to/tranung dan Email : tranung2000@yahoo.com